• Skalper

Στον πλανήτη ΑΕΚ δεν υπάρχει οκνηρία

Updated: Feb 3Τελειώνει το παιχνίδι στην Τούμπα και σου μένει μια γλυκόπικρη γεύση. Μια αίσθηση ότι η ομάδα έχει αρχίσει να στρώνει, να είναι ανταγωνιστική και από δικά της λάθη να μην κερδίζει το ματς. Και εκεί που η διάθεσή σου είναι ανεβασμένη και ατενίζεις το μέλλον με λίγη περισσότερη αισιοδοξία, έρχεται η Δευτέρα..

Πρώτο χτύπημα, η απόκτηση του Παπασταθόπουλου από τον Ολυμπιακό. Ένας παίκτης που διαμήνυε ότι δεν είχε σκοπό να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αλλά αν τελικά αποφάσιζε να επαναπατριστεί, θα το έκανε μόνο για την ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το σενάριο επιστροφής του στην ΑΕΚ, ήμουν διστακτικός. Δεν θεωρώ ότι σε αυτήν την φάση της καριέρας του μπορεί να προσφέρει στην ομάδα αυτό που της λείπει. Ωστόσο δεν περίμενα και να συμβεί αυτό που τελικά συνέβη. Να πάει και να γλέιψει εκεί που τον έφτυναν πριν λίγο καιρό. Αλλά όταν αυτό που σε καθορίζει σαν άνθρωπο είναι το συμφέρον και το χρήμα και όχι το συναίσθημα, είσαι ικανός για όλα. Πάντως «δικά μας παιδιά» δεν κάνουν τέτοια.. Καλή αντάμωση στην Αγιά Σοφιά Σωκράτη.

Δεύτερο χτύπημα το οριστικό ναυάγιο στην υπόθεση ανανέωσης του Λιβάγια. Μεγάλη αδυναμία ο συγκεκριμένος αλλά και εντυπωσιακά χειρότερος από πέρυσι! Βέβαια, εδώ το λάθος είναι όλο της διοίκησης. Έχεις έναν παίκτη ο οποίος είναι στο peak της απόδοσής του στο τέλος της προηγούμενης σεζόν και ετοιμάζεται να μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Τον βάζεις κάτω στο τραπέζι και του λες: "έχεις σκοπό παίξεις και να ανανεώσεις με αυτά τα λεφτά; Ωραία. Δεν έχεις; Σε πουλάω τώρα για να βγάλω και κέρδος από εσένα". Αντί αυτού τι έγινε; Κρατήσαμε έναν παίκτη ο οποίος ξεκάθαρα δεν είχε κίνητρο να παίξει και στην τελική δεν θα βγάλουμε ούτε 1 ευρώ από την όλη υπόθεση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Ολιβέϊρα. Λάθη επί λαθών!

Τρίτο χτύπημα η υπόθεση Νταντσένκο. Έρχεται την Τρίτη μας έλεγαν οι δημοσιογράφοι ενώ ο ίδιος ο παίκτης την Δευτέρα αγωνιζόταν 90 λεπτά σε φιλικό αγώνα της τωρινής ομάδας του! Ακόμη κι αν τελικά έρθει ο συγκεκριμένος, η ζημιά στο επικοινωνιακό κομμάτι της ομάδας έχει γίνει. Κωμικοτραγικές καταστάσεις και ερασιτεχνισμοί που συναντάς μόνο στην ΑΕΚ δυστυχώς..

Γενικότερα η ομάδα μοιάζει αφημένη στην τύχη της να πηγαίνει στο ρελαντί και όπου βγει. Δεν υπάρχει πλάνο, οργάνωση, ξεκάθαροι ρόλοι και αρμοδιότητες στο προσωπικό. Δημιουργείται η εντύπωση πως όλος ο οργανισμός ΑΕΚ περιμένει απλά να ολοκληρωθεί το γήπεδο και να εγκαταλείψει το πλοίο αδιαφορώντας για το πόσο αβοήθητο είναι μέσα στην τρικυμία που επικρατεί στα εσωτερικό αλλά και στον ευρύτερο περίγυρο. Μακάρι όλα να είναι μέρος ενός σχεδίου..

ΑΕΚ νά 'σαι και να μη φοβάσαι..

160 views

Recent Posts

See All