• Ambassador

Ο Φαύλος Κύκλος Της Εσωστρέφειας!


Φτάσαμε εδώ στο σήμερα, αρχές άνοιξης του 2021 και ακόμη συζητάμε τι πήγε στραβά ακόμη μια χρονιά (από τις πολλές που έχουν περάσει δυστυχώς μετά την εκ των πραγμάτων και πράξεων «εφήμερη χαρά του 2018»)


Τις τελευταίες μέρες ζούμε το απόλυτο déjà vu. Όλοι εναντίων όλων και όπου βγει. Φίλαθλοι εναντίον Διοίκησης, Φίλαθλοι εναντίον Προπονητή , Δημοσιογράφοι και λοιποί «έχοντες δημόσιο λόγο» εναντίον Προπονητή, Προπονητής εναντίον Διοίκησης κλπ. Κοινώς μπάχαλο και τρελοκομείο. Δεν πάει όμως έτσι βρε παιδιά. Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος μια τελεία. Αν πάμε έτσι με σπασμένα φρένα θα φάμε τα μούτρα μας.

Διακρίνω και οσφραίνομαι ότι η πλευρά της Διοίκησης τείνει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές. Θέλει να εφαρμόσει μια τάση (εφαρμόζεται σε πολλές επιχειρήσεις και όχι μόνο) του ChangeManagement. Πριν το αναλύσω ας το δούμε οπτικοποιημένο για να το καταλάβουμε καλύτερα: Ιδού λοιπόν,

Όπως φαίνεται από το παραπάνω σχήμα απαιτούνται ένα γενικό πλαίσιο αρχών κανόνων , ένα ξεκάθαρο περιεχόμενο, διαδικασίες, σκοπός και βεβαίως άνθρωποι και ανθρώπινο δυναμικό για να υπηρετήσουν το όλα σχέδιο της μετάβασης και τελικώς της εφαρμογής της αλλαγής.

Από τα παραπάνω δεν μπορώ να βρω κάτι που έστω να φαίνεται ούτε καν σαν σκέψη στο μυαλό της Διοίκησης. Ο CEO (έχει παραιτηθεί), διαδικασίες δεν υπάρχουν , σκοπός αγνοείται, το πλαίσιο μοιάζει με ελβετικό τυρί, ανθρώπινο δυναμικό βρίσκεται διαρκώς υπό κρίση και βορά στις ορέξεις όλων μας.


Για ακόμη μια φορά σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο Οργανισμό και στον ακόμη πιο ταλαιπωρημένο κόσμο της, γίνονται πειράματα που αν βγουν όλοι θα είναι χαρούμενοι, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα ανοίξει εκ νέου ο Ασκός του Αιόλου.

Όταν λοιπόν θέλεις να εφαρμόσεις ΑΛΛΑΓΕΣ, πρώτα βλέπεις με ποιους θα πας , πως θα πορευτείς και μετά κάνεις τις τομές . Εδώ καταργήθηκε η λογική και γίνονται όλα όπως ξημερώσει η μέρα. Μαθηματικά πάμε πάλι σε αποτυχία του πλάνου.


Δεν αντέχει όμως ο Οργανισμός , ούτε η Ομάδα ούτε ο Κόσμος, ούτε Κανείς. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες μας ,από τις πλέον Μαύρες Μέρες που όλοι μας είχαν υποστεί στο πετσί τους. Μην το ξαναλέμε.


Στελεχώνεις και καλά κάνεις την Ομάδα με νέους ανθρώπους. Μάλιστα. Αυτό είναι ένα βήμα. Με ποιους όμως είναι το ερώτημα? Με Τεχνικό Δ/ντη, τον κ. Κονέ? Χωρίς CEO? Με στελέχωση στις Ακαδημίες και το Τμήμα Scouting , ανθρώπων (όσο καταξιωμένοι και κατηρτισμένοι να είναι) που όταν ήταν επαγγελματίες αθλητές σε χλεύαζαν και ήταν πιόνια του συστήματος που σε πολεμούσε? Γιατί? Χάθηκαν τόσες καλές προσωπικότητες που πέρασαν από την Ομάδα? Όταν οι ανταγωνιστές σου έχουν πρόσωπα ικανά και γνωστά στην αγορά εσύ πας με εκκολαπτόμενους μάγους?


Αφού ξεκινάς τις αλλαγές κάνε κάτι ουσιαστικό και δυνατό. Μην πας με ημίμετρα. Είσαι ο Ηγέτης και δίνεις το τέμπο εσύ. Κρατάς το μαχαίρι και το πεπόνι. Δώσε το πρέπον όραμα. Δεν είναι μόνο οι υποδομές (το έχω ξαναπεί , δίχως εσένα ούτε Γήπεδο , ούτε Προπονητικό δεν θα υπήρχε), υπάρχει και το προϊόν. Μην το αφήνεις, μην το αφήνουμε να απαξιώνεται. Βάλε φρένο στην κατηφόρα! Εμείς να σταματήσουμε να μιλάμε (μπορούμε όλοι να κάνουμε κριτική), αλλά βάλε γκάζι σε όλους (ακόμη και τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ») να σταματήσουν τις επιθέσεις και να ασελγούν στον ίδιο τον οργανισμό. Πυροβολάμε τα πόδια μας και κυνηγάμε την ουρά μας.

Ο Οργανισμός φωνάζει SOS , ας βοηθήσει ο καθένας μας από την μεριά του όσο μπορεί.Εκ της πρεσβείας,Υ.Γ. Δεν ήθελα να κουράσω κανέναν, απλά βγήκαν από μέσα μου!

184 views

Recent Posts

See All