• Mzungu

Μια Κάθοδος που ανεβάζει...Είθισται η αρχή κάθε χρόνου να αποτελεί σημείο εκκίνησης για νέες προσπάθειες. Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στην αρχή του 2021 με μια νέα προσπάθεια στον χώρο της επικοινωνίας μεταξύ των οπαδών της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου, της ΑΕΚάρας μας. Για να ξέρουν όλοι όμως πως φτάσαμε ως εδώ, σε αυτό το σημείο το σημείο εκκίνησης, καλό είναι να γίνει μια αναφορά στο παρελθόν.

Ολα ξεκίνησαν από την ανακάλυψη της σελίδας The Reaper στο facebook. Έναν χώρο όπου τόσο τα ποσταρίσματα του δημιουργού της, όσο και ο σχολιασμός από κάτω δεν είχαν καμιά σχέση με αυτό που έχουμε όλοι συνηθίσει από άλλες οπαδικές ή/και ενημερωτικές σελίδες σχετικές με την ΑΕΚάρα μας. Ήταν και παραμένει ένας χώρος όπου τα πράγματα λέγονται με το όνομά τους. Χωρίς στρογγυλέματα. Πάντα όμως με ευπρέπεια και με τρόπο που δείχνει σκέψη με αρχή, μέση και τέλος. Ακόμα και στις διαφωνίες που φυσικά ούτε έλειψαν, ούτε πρόκειται να λείψουν. ΑΕΚ είμαστε άλλωστε...


Αυτό που προσωπικά με εντυπωσίασε στον συγκεκριμένο χώρο, ήταν πως ποτέ, μα ποτέ ως τώρα δεν αλλοιώθηκε η φυσιογνωμία του. Και πιστέψτε με, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι συνθήκες ήταν ώριμες για να γίνει κάτι τέτοιο. Και η αλλοίωση αυτή δεν ήρθε, γιατί υπήρχε ανοσία εκ των έσω, τόσο από πλευράς δημιουργού, όσο και από την πλευρά όσων επέλεγαν να επικοινωνούν μέσω των σχολίων: Οι βαρύμαγκες κάποια στιγμή σίγησαν, οι μυαλοπώλες με τα ΑΕΚόμετρα που κατέχουν την μία και μοναδική αλήθεια και έχουν σκοπό ζωής να τη μεταλαμπαδεύσουν στους υπόλοιπους, αραίωσαν. Και έμειναν οι άλλοι. Αυτοί που ακόμα και οι διαφωνίες τους πηγάζουν μέσα από διαφορετικές οπτικές για το τι τελικά είναι το καλύτερο για την αγαπημένη μας ΑΕΚ.


Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο καλοκαίρι, κάμποσες μέρες πριν από τον τελικό με τον γαύρο, όπου ο Reaper μας ενημέρωσε για την ύπαρξη ενός νέου χώρου συνάντησης, αυτή τη φορά στο Discord. Εκεί λοιπόν δημιουργήθηκε μια μικρή, ψηφιακή παρέα από ΑΕΚτζήδες που ξεκίνησαν να αλληλεπιδρούν. Πότε σοβαρά και πότε χαβαλεδιάρικα. Πότε για το τι απόσταση θα έχει η γραμμή του άουτ από τις κερκίδες στην Αγιά Σοφιά και πότε για το αν θα κάνει double double σε γκολ και ασίστ ο Ενομπακάρε, τρομάρα μας. Και αυτές οι συζητήσεις όσο η ομάδα προχωρούσε στο καλεντάρι των αγωνιστικών υποχρεώσεων, πύκνωναν. Και ήταν ωραίες, ανεβαστικές. Τόσο στις χαρές (πχ Βόλφσμπουργκ), όσο και στις λύπες (πχ Περιστέρι). Με κύριο χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα και τα καλύτερα, λεγόταν και γραφόταν σχεδόν πάντα στις λύπες. Τόσο ΑΕΚ δηλαδή...


Με την πάροδο του χρόνου η παρέα αυτή πήρε να μεγαλώνει και συνεχίζει να μεγαλώνει. Ο σκληρός πυρήνας της όμως, αυτοί οι λίγοι που ξεκίνησαν να αλληλεπιδρούν και πλέον έχουν κάνει αυτή την αλληλεπίδραση κομμάτι της καθημερινότητάς τους, σκέφτηκαν και συζήτησαν το πως θα γίνει η υγεία που βγάζει αυτή η οπαδική γωνιά, να βγεί ακόμα περισσότερο προς τα έξω. Να αυξηθεί η διασπορά της. Και έτσι μετά από σειρά συζητήσεων και πάντα με τον συντονισμό του Θεριστή, φτάσαμε εδώ. Στο ξεκίνημα. Δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει αυτό το ταξίδι. Ξέρουμε όμως πως έχει ήδη ξεκινήσει και πως ό,τι διαβάσετε από εδώ και στο εξής θα είναι γραμμένο από αγνούς οπαδούς για αγνούς οπαδούς. Καλές καθόδους σε όλους λοιπόν στον κιτρινόμαυρο Κάτω Κόσμο!

ΜΟΝΟ ΑΕΚ!


53 views

Recent Posts

See All