• Ambassador

Μαστίγιο & ΚαρότοΟ πολυμήχανος & πολυπράγμων κ. Χιμένεθ (με τα καλά και τα στραβά του), καλείται να βγάλει πάλι τα κάστανα από την φωτιά ή ακόμη καλύτερα να διαχειριστεί εκ νέου την «καυτή» πατάτα που λέγεται ΑΕΚ.

Για ακόμη μια φορά καλείται να υπηρετήσει την Ομάδα, σε χρονική περίοδο που όλα είναι εναντίον του και όλα στραβώνουν , όταν έστω και στιγμιαία μπορεί να πηγαίνουν καλά. Κοινώς against the odds.

Το είπε σε προηγούμενη συνέντευξή του προ ημερών. Προσπαθεί να δώσει κίνητρο και αυτοπεποίθηση σε μια Ομάδα που δείχνει να είναι χαμένη στον ωκεανό. Ενώ θα έπρεπε να ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενό του, το ποδόσφαιρο, κάνει τον μάγο, τον δάσκαλο, τον ψυχολόγο και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Το ερώτημα είναι γιατί? Καθαρά ρητορική ερώτηση, ειδικά φέτος. Στο σημείο αυτό, έχοντας εξασφαλίσει την άδεια του “Apostle Paul” , επικαλούμαι την λύση του ουίσκι , παρακολουθώντας τα δρώμενα και την πορεία της ομάδας. Ξεκινάς με λίγο, αυτό αυξάνεται και στο τέλος κινδυνεύεις ή καλύτερα ακροβατείς με τον «αλκοολισμό». Γιατί κακά τα ψέματα είμαστε όλοι εμείς ολίγον «αλκοολικοί» με την ΟΜΑΔΑ (εκτός από τον Αραούχο που είναι μια κατηγορία μόνος του).

Επανέρχομαι λοιπόν στο πρόσωπο του Μανόλο. Έχει μείνει μόνος να παλεύει με θηρία, με κακοτυχίες , με άσχημες μέρες (ακόμη και του ίδιου του του εαυτού) μα κυρίως με παίχτες που δεν έχουν πραγματικά ιδέα το που ακριβώς βρίσκονται και σε ποια ομάδα παίζουν. Μιλάμε για ανθρώπους, με διαφορετικές κουλτούρες, παραστάσεις μα πάνω από όλα με διαφορετική ψυχοσύνθεση ο καθένας τους. Ο ένας έχει ψυχολογικά, ο άλλος θέλει να παίζει περισσότερο, ο άλλος δεν αντέχει την πίεση κλπ. Όλοι όμως ως επαγγελματίες προσβλέπουν στην αύξηση των αποδοχών τους. Βεβαίως κύριοι, αυτή την δουλειά διαλέξατε (κάνατε το χόμπι σας , επάγγελμα και όλοι μας – ενδόμυχα – θα θέλαμε να ήμασταν στην θέση σας) και θα πρέπει να αμειφθείτε. Ωστόσο για να γίνουν πράξη τα παραπάνω θα πρέπει να το κερδίστε μέσα από την όλη σας συμπεριφορά, κυρίως εντός των γραμμών του γηπέδου. Το κάνετε? Όχι στον βαθμό του επαγγελματισμού που επικαλείστε! Το γιατί το βρίσκει κανείς στον ψυχισμό ή και στον εγωϊσμό του καθενός. Για παράδειγμα ο πρόσφατα εκτός ομάδας κ. Λιβάγια , ένιωσε κατά τον ίδιο ότι αναζητά νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Είτε αυτό λέγεται «θέλω να είμαι το υψηλότερο συμβόλαιο» είτε «εγώ είμαι η πριμαντόνα και απαιτώ να μου κάνετε τα χατίρια». Καλός παίχτης με τεχνική κατάρτιση που δεν συναντάς εύκολα, αλλά προβληματική συμπεριφορά (αυτό όμως το ξέραμε εξ’ αρχής – σιγά μην έρθει στην Ελλάδα , παίχτης δίχως κουσούρια).

Άλλο παράδειγμα ο κ. Χνιντ, 23 Μαΐων παρακαλώ, ο οποίος με το καλημέρα σας, είχε την απαίτηση να είναι και βασικός (μπορεί το δικαίωμα να το πήρε μόνος του ή να του το έδωσε κάποιος). Ένας παίχτης με παραστάσεις μόνο από την ποδοσφαιρομάνα Τυνησία. Αν αγαπητέ μου, ήσουν όσο καλός νομίζεις, τότε θα σε είχαν ήδη πάρει ομάδες είτε από την Γαλλία λόγω και γλώσσας (αλήθεια υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κάποιος μέσα από την Ομάδα με την Β Γαλλίας) είτε από Ισπανία. Έδωσες και αγώνα για να έρθεις και μπράβο σου. Όμως δείξε μας ή τουλάχιστον πείσε μας, ότι αξίζεις την ευκαιρία. Μέχρι σήμερα το αντίθετο συμβαίνει.

Τα ανωτέρω παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά, αναφορικά με τις καταστάσεις που δύναται να διαχειριστεί καθημερινά ο προπονητής της Ομάδας.

Και εκτός αυτού , υπάρχουν και άλλα για τα οποία δεν είναι δική του αρμοδιότητα, όμως διαπιστώνοντας το «κενό», αναλαμβάνει (άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι) να το καλύψει.

Για να το ελαφρύνω λίγο, θα επικαλεστώ τον συναγωνιστή «Ναβουχοδονόσωρ ο 21ος» ή κατά το ορθότερο "Nebuchadnezzar the 21st", ακολουθώντας κάποιες από τις σημερινές και πολύ εύστοχες συμβουλές του, ως προς την απαιτούμενη λήψη πολύ-βιταμινών , για την παρακολούθηση όχι μόνο των αγώνων της Ομάδας μας , αλλά εν γένει για την καθημερινή αντιμετώπιση των πεπραγμένων γύρω από τον Οργανισμό του Club.

Το κείμενο αυτό γράφεται προ του παιχνιδιού με τον ΡΟΥΛΗ ή αλλιώς την αναπτυξιακή ομάδα του ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.Υ.Γ. Στις 8/2/1981, συνέβη η τραγωδία στην Θύρα 7, όπου κατά διαβολική σύμπτωση έχασαν την ζωή τους 21 νέοι άνθρωποι, σε μια βαριά μέρα και για την ΑΕΚ αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη. Μεταξύ τους και δικός μας οπαδός. Ως ύστατο φόρο τιμής στα θύματα ανεξαρτήτου ομάδας, το κλασσικό κλισέ , «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» & «ΑΘΑΝΑΤΟΙ», έφυγαν άδικα παρακολουθώντας αυτό που αγαπούσαν…
Εκ της Πρεσβείας,
42 views

Recent Posts

See All