• Ambassador

Κι αν είμαι ροκ!
Να λοιπόν που φτάσαμε στο σημερινό βράδυ. Βράδυ καραντίνας, βράδυ μελαγχολικό, βράδυ που όλα πήγαν στραβά και ζήσαμε μια ακόμη βραδιά ΡΟΚ. Ελπίζω και εύχομαι όλοι να είστε καλά , μια που η παρακολούθηση αγώνα της Ομάδας μας, με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί σε καταστάσεις που δεν αντιμετωπίζονται με απλή ιατρική συνταγή. Στα του αγώνα όλοι είδαμε, τα έχουμε πει τόσες φορές, που στο τέλος θα καταντήσουμε γραφικοί (κάτι σαν το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη!). Πολλά στερητικά Α, όπως ΑΤΥΧΗ, ΑΔΙΚΗ, ΑΝΥΜΠΟΡΗ, ΑΤΟΛΜΗ, ΑΝΕΥΡΗ, με τα πολλά και απλά ΑΕΚ.


Στο σημερινό άρθρο μου, θα ήθελα να εστιάσω σε ένα θέμα σχετικά φρέσκο αλλά με αρκετό περιθώριο για ερμηνείες και προβληματισμούς. Ακολουθώντας την πορεία του αγωνιστικού τμήματος και τα όσα συμβαίνουν εκεί, ήρθε και η διαφαινόμενη παραίτηση του Α’ Αντιπροέδρου της ΠΑΕ & Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) με ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ. Το όνομα αυτού «ΜΗΝΑΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ».


Παραθέτω το σύντομο βιογραφικό του, όπως αυτό βρίσκεται μέχρι τώρα αναρτημένο στο site της ΠΑΕ: « O Mηνάς Λυσάνδρου είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και Διευθύνων Σύμβουλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες. Γεννήθηκε το 1980 στην Λάρνακα της Κύπρου, αποφοίτησε από το νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στην Σουηδία. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με αντικείμενο τους Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς και στη συνέχεια στο ISDE στην Μαδρίτη με εξειδίκευση στο Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο.»

Τόνισα ιδιαιτέρως το κομμάτι με ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ. Το λοιπόν, ο κ. Λυσάνδρου, ως νομικός με εξειδίκευση στο Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο, είναι επιφορτισμένος (μέχρι να γίνει αποδεκτή η φερόμενη παραίτησή του) μεταξύ άλλων να υπογράφει καθετί που αφορά την λειτουργία της ΠΑΕ, από τα χαρτιά υγείας μέχρι τις πλέον πολύπλοκες συμβάσεις.

Πράγμα που σημαίνει ότι όταν ένας άνθρωπός του δικού του επιπέδου και με τις αυξημένες αρμοδιότητες, οδηγείται σε παραίτηση σημαίνει δύο πράγματα (σε χοντρές γραμμές): είτε κρίνεται ακατάλληλος με βάση το έργο που έχει κάνει μέχρι σήμερα ή βλέπει καταστάσεις, πράγματα ή και πρόσωπα που δεν ταιριάζουν με τα πιστεύω του και τον τρόπο που εκείνος κρίνει ότι πρέπει να γίνουν. Εκ του αποτελέσματος και με βάση την μέχρι σήμερα πορεία του, κρίνεται πετυχημένος, καθώς έχει εκπροσωπήσει ως νομικός την ΑΕΚ σε δύσκολες καταστάσεις , ενώ υπήρξε και Πρόεδρος του Συνεταιρισμού (SuperLeague) και μάλιστα κοινής αποδοχής.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι ριζικές αλλαγές που έχουν εξαγγελθεί (έστω και μέσω διαρροών) από πλευράς Διοίκησης, εφαρμόζονται και σε στελέχη. Μέχρι εδώ καλά. Αλλά παραίτηση από παραίτηση διαφέρει. Εξηγούμε για να μην παρεξηγηθώ. Ο Ίβιτς, οδηγήθηκε σε παραίτηση γιατί σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων (από εκεί έχουμε την άντληση της πληροφορίας), υπήρχε (όπως λέγεται όμορφα και κομψά), διαφορά φιλοσοφίας και κοινής αντίληψης επί των καθημερινών θεμάτων , αρμοδιότητας του Τεχνικού Δ/ντη.

Ο Λυσάνδρου, είναι (μέχρι να φύγει) ο εξ απορρήτων του Προέδρου. Ξέρει όλα τα καλά και τα στραβά της Ομάδας (και πιθανώς και τον τρόπο χειρισμού). Θυμίζω βάζει την υπογραφή του σε κάθε χαρτί , που δεσμεύει το Club. Λέω τώρα , μήπως έχει δει πρόσωπα και πράγματα που δεν «κουμπώνουν» με την κοινή λογική???

Μήπως υπάρχουν τύποι (με ή χωρίς την ανοχή της Διοίκησης) με «σπουδές» στο «Πανεπιστήμιο της Ζωής» ή της «Πιάτσας», που κάνουν τελικά κουμάντο και λειτουργούν ως ΣΚΙΩΔΗ στελέχη?

Μια κατάσταση ΡΟΚ. Τουλάχιστον, όλη η Ομάδα είναι συνεπής σε αυτό και δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις.Το θέμα είναι αν θα πρέπει να φοβόμαστε ή όχι?

Οψόμεθα!

Εκ της Πρεσβείας,

252 views

Recent Posts

See All