• Ambassador

Η Ώρα της Σιωπής και η Ώρα των ΠράξεωνΤις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει θεατές παράλογων πραγμάτων, που συμβαίνουν στον Οργανισμό της ΑΕΚ, κυρίως στα δύο πιο εμπορικά και αγαπημένα τμήματα του Συλλόγου.

Έχουν ειπωθεί τόσα και έχουν γραφτεί σχεδόν ολόκληροι τόμοι, που αντί να ξεμπερδεύουν τα πράγματα , τα κάνουν χειρότερα κυρίως στο μυαλό όλων μας.


Από την γωνιά αυτή, δίχως να το παίζουμε μετά Χριστό Προφήτες, είχαμε εντοπίσει τις στρεβλώσεις και κυρίως τις ανισορροπίες, στα δρώμενα μα κυρίως στην λειτουργία των τμημάτων που όλοι αγαπάμε (τα άρθρα είναι αναρτημένα στο site). Τονίζω το όλοι και θα εξηγήσω το γιατί λίγο πιο κάτω.


Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία , στο νέο έντυπο (σε εβδομαδιαία βάση) της Ομάδας μας. Ένα έντυπο που έρχεται από το κοντινό για εμάς παρελθόν, μια που μεγαλώσαμε την δεκαετία του 80. Τότε που μη έχοντας άλλη πηγή πληροφόρησης, δίναμε ραντεβού στα περίπτερα της γειτονιάς (και όχι μόνο) για να την βρούμε και για να ενημερωθούμε. Τώρα πια , οι ειδήσεις και τα αποκλειστικά τρέχουν με την ταχύτητα της εποχής και του διαδικτύου (μα κυρίως μέσα από τα social media). Συνεπώς το εν λόγω έντυπο πια , θα είναι ένας χώρος για περαιτέρω ανάλυση των ήδη γνωστών ειδήσεων. Δύσκολη εποχή για έντυπα, αλλά αξίζει να πούμε τα καλύτερα σε αυτή την νέα προσπάθεια. Όπως έγραψε και ο αρχισυντάκτης της, στο άρθρο του (editorial), το ζητούμενο είναι να υπάρχει η ΕΝΩΣΗ. Το μείγμα των συνταχτών γνωστό σε όλους μας. Δεν είναι κολλητοί, δεν ταυτίζονται αλλά λένε πως έβαλαν στην άκρη τις όποιες διαφορές του. Η πράξη και η ιστορία θα το δείξουν.


Όμως πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις , τα φαινόμενα θεοποίησης και καταστροφολογίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Με ρυθμούς πυροβόλου, λέγονται μα κυρίως γράφονται πολλά μα πάνω από όλα τολμώ να πω ΤΡΕΛΑ πράγματα.


Εδώ που έφτασε το πράγμα (έχει όλη η παρέα μας πάρει θέση για τις ευθύνες και τις ενέργειες που απαιτούνται από την Διοίκηση και πρωτίστως από τον κ. Μελισανίδη), ήρθε η ώρα να πάρει θέση και ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ομάδας.


Αν δεν έχουν κάτι να πουν, καλύτερα να επιλέξουν το δρόμο της σιωπής, παρά τον δρόμο με τις κωλοτούμπες και τα όσα ανεδαφικά παρουσιάζουν με τα λεγόμενα & γραφόμενά τους. Ας δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό πρώτα στους εαυτούς μας και εν συνεχεία στον Οργανισμό της Ομάδας Μας. Λόγια, λόγια , λόγια και πράξεις μηδέν. Εξ’ ου και ο τίτλος . Ήρθε η Ώρα των Πράξεων για όλους μας. Ο καθένας από το πόστο του. Τα λόγια κούρασαν και σε ένα βαθμό αρρώστησαν τον κόσμο μα κυρίως τον Οργανισμό ΑΕΚ.


Σε λίγο καιρό, η εφιαλτική όπως εξελίχθηκε χρονιά τελειώνει (παρά τα όσα αντίθετα γράφονταν στην αρχή της). Αυτό που απομένει είναι να δείξουμε τον σεβασμό μας , στα πρόσωπα που θα φύγουν με πρώτο τον Προπονητή και ακολούθως σε κάποιους παίχτες που ο κύκλος τους έκλεισε . Θυμίζω ότι δεν ήρθαν μόνοι τους , δεν βρήκαν την πόρτα ανοιχτή είδαν φως και μπήκαν. Κάποιος του έφερε και πολλοί από αυτούς που τώρα τους σταυρώνουν , έδιναν μάχη για μια συνέντευξη μια φωτογράφηση κάτι που θα ανέβαζε την δημοτικότητα και την κερδοφορία του καθενός. Αξίζουν λοιπόν τον σεβασμό γιατί ενώ ξέρουν ότι θα φύγουν, μένουν ακόμη εδώ, για την μάχη ακούγοντας μυθεύματα και κακίες, ψέματα και ότι μπορεί να κατεβάσει ο νους. Είναι κρίμα κύριοι, να πυροβολείτε εσείς οι ίδιοι τα πόδια μας και τις ψυχές μας.


Κλείνοντας και μετά από κουβέντα με ένα φίλο που τον εμπιστεύομαι πολύ σε διάφορα θέματα, θα παραθέσω ένα ιστορικό γνωμικό από έναν εμβληματικό ηγέτη. Το όνομα αυτού Abraham Lincoln και το αμίμητο «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.»


Υ.Γ.1 Το κείμενο αυτό γράφηκε πριν τον αγώνα με τον αρούλη, αλλά περίμενα τις αντιδράσεις και τα πρωτοσέλιδα για να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω του κειμένου.

Υ.Γ.2. Ο head coach της ομάδας στο Basket είναι παρελθόν (επιτέλους θα πουν πολλοί). Μακάρι να σεβαστεί και εκείνος όσο τον σεβαστήκαμε (ή και ανεχθήκαμε) και εμείς.


Εκ της πρεσβείας,

169 views

Recent Posts

See All