• Nebuchadnezzar_the21st

Η τεράστια σημασία των βλακών εν τω σύγχρονω βίω


Το μνημειώδες βιβλίο του Ευάγγελου Λεμπέση "Η Επαναστατική μάζα και η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω σύγχρονω βίω" είναι και πάλι επίκαιρο για να περιγράψει αυτά που συμβαίνουν γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.

Ο Λεμπέσης ξεκάθαρα περιγράφει τη χρησιμότητα των βλακών για να υπάρξει στοιχειώδης δομή κοινωνίας. Τονίζει την ευεργετική για την κοινωνία αυτή ομάδα γιατί χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε εκμετάλλευση και χωρίς εκμετάλλευση δεν θα υπήρχε πολιτισμός. Και συνεχίζει : Ο συνασπισμός των βλακών είναι μηχανική οργάνωση βάσει της αρχής της "ελάχιστης προσπάθειας" προς αντιμετώπιση ισχυρότερης δύναμης στο πρόσωπο των λίγων ή του ενός. Η οργάνωση αυτή περιορισμένης έκτασης καλείται κοινωνιολογικά "κλίκα". Αλλά από που είναι δεδομένη η πραγματική δυνατότητα της αποτελεσματικής δράσης της βλακικής αγέλης ; Είναι δεδομένη λόγω της μοιραίας θέσης την οποία κατέχουν στην κλίμακα του κοινωνικού διαφορισμού οι βλάκες, θέση στην οποία είναι αναντικατάστατοι - γιατί είναι θέση υποδεέστερη - και απολύτως απαραίτητη για όλο τον κοινωνικό μηχανισμό ο οποίος βασίζεται απόλυτα στις κατώτερες αυτές βαθμίδες!

Η άνοδος αυτών σε ανώτερες βαθμίδες επιτυγχάνεται μέσω κοινού μεταξύ τους συνασπισμού με οργανωμένη προώθηση προσώπου από τους κόλπους τους. Το φαινόμενο αυτό καλείται κλίκα. Την εξέλιξη αυτή ουδείς δύναται να σταματήσει και το φαινόμενο συνεχίζεται : "ενός βλακός μύριοι έπονται". Ο δε ανελθών βλάκας θα προωθήσει ο ίδιος πρόσωπα μόνο κατώτερα αυτού μέχρι να υπάρξει ανατροπή είτε από μια βίαια έξωθεν επέμβαση ή λόγω φυσικού εκφυλισμού εκ των έσω.

Είναι εμφανές ότι είμαστε στο σημείο μηδέν. Η στήλη δεν υιοθετεί καμία μορφή βίας - όπως έχει τονισθεί και στο παρελθόν - αλλά δεν κρύβει το φόβο της μετά τα χτεσινά γεγονότα για πιθανή επιβεβαίωση του ρητού "ενός κακού μύρια έπονται".

Όσον αφορά τα του οίκου μας όμως οι χρήσιμοι ηλίθιοι έχουν πιάσει πάτο (ή μήπως κορυφή; ). Άλλος εμφανίζεται μετά Χριστόν προφήτης να μας πει ότι δεν μιλάνε οι παίκτες στο Χιμένεθ αλλά δεν μας είπε αν μιλούσανε στον Καρέρα. Έτερος... Καππαδόκης πανηγύριζε ότι... πήραμε την ΕΠΟ γιατί ο Ζαγοράκης είναι ΑΕΚτζης αλλά όταν κάποιος του τόνισε ότι "προβλέπει" ο Ζαγοράκης να μας αδικήσει για να μην... εκτεθεί ως βαμμένος ΑΕΚτζης αυτός συμφώνησε ότι δεν το αποκλείει για να έχει... μονά ζυγά δικά του! Άλλο τζιμάνι του... συνασπισμού γράφει επί μέρες αρλούμπες για τη μπασκετική ΑΕΚ μη βγάζοντας "κιχ" για τον προπονητή που στο 41-40 με την Τουρκ και ενώ χάνονται αλλεπάλληλες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες επί 5 (!) λεπτά έχει κοιμηθεί στον πάγκο και δεν αξιώνει να πάρει ένα τάιμ άουτ να ηρεμήσει την ομάδα. Και ενώ υπάρχει ομερτά για τον μπασκετικό προπονητή (να το δεχτώ ότι ο πρόεδρος καλύπτει τον προπονητή και τούμπαλιν κάτι που έχω επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο) ο ποδοσφαιρικός προπονητής μαστιγώνεται ασταμάτητα με νέο όργιο παραπληροφόρησης από έτερο... τέρας ευφυίας ότι ήρθε λέει ο Χιμένεθ να πάρει εκδίκηση (!) από την ΑΕΚ. Το τέρας ευφυίας δεν έβλεπε σε προηγούμενα ματς παραδείγματος χάρη ότι ο Ολιβέιρα είναι αριστερά και αντί να τη "σπάσει" μέσα στην περιοχή που τον περιμένουν τρεις - όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα πρωταθλήματα - σουτάρει στα περιστέρα. Αχ μωρέ τι σημασία έχει που τα ίδια έκανε και με Καρέρα... Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα... Τα παραδείγματα τόσα πολλά όπως και οι χρήσιμοι ηλίθιοι... Σύμφωνα με τον Λεμπέση η επιτηδειότητα, η δειλία και η απάτη αποτελούν χαρακτηριστικά τους. Τέτοιους δεν "ευτυχεί" να έχει μόνο η ΑΕΚ. Πλήθος οι ανώνυμοι δειλοί που κατάντησαν το ιστορικό in.gr με άρθρα όπως :


ή :

χειρότερο από το Cosmopolitan...Μετά τιμής!

Ναβουχοδονόσωρ ο 21ος!


ΥΓ : Γράφτηκε υπό την επήρεια του :


105 views

Recent Posts

See All