• The Reaper

Η μέρα της μαρμότας και οι γκιλοτίνες των "ειδικών"Όλα σε αυτή την ομάδα είναι τόσο προβλεπόμενα. Κλέβεις εκκλησία αν κάνεις μια πρόγνωση μήνες πριν επιβεβαιωθείς. Κάπως έτσι λοιπόν ολόκληρη η φετινή χρονιά είναι μια ακόμα μέρα της μαρμότας. Το κακό στήσιμο του ρόστερ που ονομάστηκε πληρέστερο, τα γκάζια, οι ευθύνες που πήραν πάνω τους οι παίκτες, η αποπομπή όσων το έφτιαξαν (και η ηρωοποίηση τους από κάποιους) και η χαμένη χρονιά που θα οδηγήσει σε νέες αλλαγές για την επόμενη σεζόν.

Όπως ακριβώς τα λέγαμε όταν είχε κάνει το λάθος ο Χιμένεθ να επιστρέψει στην ομάδα. Έκανε δουλειά, έκρυψε αδυναμίες, άλλαξε ψυχολογία, έκανε μαγικά τρικ αλλά κάποια στιγμή η αστερόσκονη του θα τελείωνε και εκεί θα έβγαιναν πάλι τα προβλήματα του πληρέστερου ρόστερ.

Για αυτό ζητούσαμε επίμονα από αυτή τη σελίδα ενίσχυση της ομάδας για να μην πάει χαμένη η δουλειά του Ισπανού που μόνο εύκολη δεν ήταν. Η ΑΕΚ χρειαζόταν ενίσχυση περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα και ήταν η μόνη που δεν ενισχύθηκε.

Ήταν δεδομένο πως τα συνεχόμενα ματς, οι τραυματισμοί, το υποχρεωτικό rotation, η αδυναμία ενίσχυσης, η κακή φυσική κατάσταση και η λήξη της επήρειας του μαγικού φίλτρου του Χιμένεθ θα οδηγούσε στο ξεσκέπασμα των προβλημάτων.

Αν βέβαια η ΑΕΚ είχε έστω και τη τελευταία στιγμή ένα αμυντικό να μπορεί να βγει πρώτος στη μπάλα και ένα μπακ να μην είναι τρύπα του όζοντος ίσως να έβγαινε κουτσά η χρονιά. Όμως η διοίκηση, δεν ήθελε, δεν μπορούσε, δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει τον άνθρωπο που έφερε για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Και σε μια ΑΕΚ που υπάρχει ΜΟΝΑΧΑ ο προπονητής, ήταν αναμενόμενο να πέσουν οι ευθύνες πάνω του. Θέμα χρόνου. Θα ακούσετε πολλά τις επόμενες ώρες για εμμονές, για στραβωμένα παιχνίδια που δεν μπορεί να γυρίσει, ότι είναι λίγος, ότι δεν στήνει καλά την ομάδα, δεν κάνει σωστές αλλαγές κλπ.


(ΣΣ: Όταν ακούτε δημοσιογράφο να λέει ότι ένας προπονητής έχει εμμονές σημαίνει πως κάνει το λάθος να μην ακούει τις συμβουλές του απόφοιτου του ΙΕΚ δημοσιογραφίας STAR ACADEMY αλλά προτιμά να προσπαθεί να εκτελέσει το πλάνο που έχει στο μυαλό του)

Οπεν σιζον για εκείνους που πάντα δεν τον χώνευαν αλλά και για αυτούς που θέλουν να κρύψουν τα λάθη της διοίκησης από πίσω του. Δυστυχώς υπάρχει και ο κόσμος που ξεχνάει εύκολα τα προβλήματα της ομάδας, ίσως να έχτισε προσδοκίες πάνω στα μαγικά του Μανόλο και τώρα να θυμώνει μαζί του που δεν μπορεί τελικά να κάνει το ψάρι κρέας.

Όλα αυτά τα ξέραμε και φαντάζομαι τα ήξερε και ο ίδιος. Τα ξέραμε, τα λέγαμε, τα περιμέναμε.

Όποιος είδε τους δύο αγώνες με Γιάννενα και Άρη ξέρει ότι ο Χιμένεθ εξάντλησε τους λαγούς που είχε στο καπέλο του σε αυτό το μοντέρνο πλάνο που έστησε με πολύ δουλειά σε παίκτες που γρήγορα βγήκαν εκτός μάχης. Οι πτέρυγες μπλοκαρίστηκαν, ο φορ δεν μπορούσε να βοηθήσει, η άμυνα πρόδωσε, τα στημένα δεν έδωσαν λύσεις, τα δοκάρια δεν έκρυψαν τα προβλήματα και η ανεπάρκεια κάποιων βγήκε στην επιφάνεια. Λύσεις άλλες δεν υπήρχαν. Μαγικά ΤΕΛΟΣ.

Φυσικά θα εμφανιστούν οι “ειδικοί” που θα ψάξουν να δώσουν άλλοθι στη κακοτεχνία ή θα στήσουν γκιλοτίνες για λίγα κλικ χαζολογώντας για εμμονές με τον Χνιντ, τον Καρίμ, τον Τάνκοβιτς (υπάρχει και εκείνος ο δημοσιογράφος που έχει έρωτα με τον Ίβιτς περισσότερο από ότι είχε ο Χαϊκάλης με τη κύπρια ηθοποιό) αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι αυτοί είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να καταλάβουν το αληθινό πρόβλημα που είναι μεγάλο, είναι διαχρονικό, είναι άλυτο.

Ο Χιμένεθ το ξέρει αλλά πάλι διάλεξε να βγει μπροστά μονάχος του και να φάει αυτός όλη τη μπόρα από τη περήφανη ΑΕΚτζήδικη δημοσιογραφία και τους λοιπούς που ξεσπάνε στο πρώτο που θα δουν μπροστά τους. Το έχουμε ξαναπεί, όποιος αγαπά αυτή την ομάδα το πληρώνει. Ποιος του φταίει;

17 views

Recent Posts

See All