• YellowGladiator

Ζητείται (μια κάποια) σταθερότητα


Βαδίζοντας προς την τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και λίγο πριν την έναρξη των play-offs, τα πάντα σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για το Conference League είναι ανοιχτά. Τα δικαιώματα που έχει δώσει η ΑΕΚ(και οι αντίπαλοι της αλλά η ΑΕΚ μας αφορά), έχουν φέρει τον Παναθηναϊκό(και όχι μόνο) σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις 2-4. Το επικείμενο ντέρμπι, λοιπόν, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση σε περίπτωση νίκης να αποκτήσει ένα προβάδισμα +6 πόντων και σε συνδυασμό με τα εναπομείναντα παιχνίδια με Βόλο και Απόλλων Σμύρνης να κρατήσει ή να αυξήσει αυτή τη διαφορά, ώστε να γλιτώσει ενδεχόμενες περιπέτειες στα playoffs.

Δυστυχώς, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που αυτό το γεγονός αποτελεί τον μοναδικό πλην όμως αυτονόητο και συγχρόνως επιβεβλημένο στόχο για την ομάδα, όπως εξελίσσεται (και)αυτή η χρονιά.


Πώς, όμως, θα τα καταφέρει αυτά η ΑΕΚ όταν έχει να παλέψει με θεούς και δαίμονες; Καθημερινά για παράδειγμα το ιατρικό δελτίο της ομάδας είναι γεμάτο από την αρχή της χρονιάς. Σίγουρα ρόλο σε αυτό έχει παίξει το σερί αγώνων από τον Ιούνιο και μετά και της υποτυπώδους και συμπιεσμένης προετοιμασίας, που έγινε. Αυτό, όμως, αποτελούσε συνθήκη για όλες τις ομάδες, ενώ, αντίστοιχα, βλέπουμε τους αντιπάλους της ΑΕΚ να μην έχουν τέτοιας συχνότητας και σοβαρότητας τραυματισμούς. Παρά και τις διαβεβαιώσεις του Ντ΄ Ουρμπάνο (συνεργάτη του Καρέρα) το φθινόπωρο ότι ¨ Δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί οι τραυματισμοί΄΄ και ότι ΄΄Ξέρουμε πώς θα επιλυθεί αυτό το θέμα΄΄, η μία θλάση διαδεχόταν την άλλη κ.ο.κ. Συν τοις άλλοις, οι ελλείψεις στο ρόστερ και οι χιλιοειπωμένες αδυναμίες του έχουν αναγκάσει τον Χιμένεθ να βγάλει λαγούς από το καπέλο του, όπως για παράδειγμα την… καθιέρωση στα τελευταία παιχνίδια του Σβάρνα ως δεξιού μπακ, την ίδια στιγμή που ο έτοιμος από πάντα Νταντσένκο, που έπαιζε μέχρι και 90λεπτα φιλικά, δεν πείθει(τουλάχιστον για δεξί μπακ που αποκτήθηκε).


Εκτός των άλλων η ΑΕΚ αντιμετωπίζεται από την διαιτησία, σχεδόν σε κάθε αγώνα, σαν μικρομεσαία-επαρχιακή ομάδα, ενώ η αντιαθλητική συμπεριφορά των αντιπάλων της με σκληρά φάουλ κλπ δεν επιφέρει κίτρινες κάρτες, αναλογικά με την ευκολία που κιτρινίζουν τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι ΄΄άρχοντες΄΄ των αγώνων. Τα παραδείγματα είναι πολλά, με πιο πρόσφατο το ματς στην Λάρισα με την ΑΕΛ.


Τέλος, ένα ακόμα ΄΄εμπόδιο΄΄ που πρέπει να υπερκεράσει την Κυριακή η ΑΕΚ είναι αυτό της δυσμενούς προϊστορίας που έχει με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό , ειδικά με γηπεδούχους τους πράσινους. Η Ένωση έχει πάρα πολλά χρόνια να φύγει νικήτρια από την Λ. Αλεξάνδρας, ενώ και στο ΟΑΚΑ τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα, καθώς η ομάδα μας έχανε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο δικά της παιχνίδια (με αποκορύφωμα το περσινό 3-2 από 0-2, που θα μπορούσε να είχε γίνει ακόμα και 0-4). Ας ελπίσουμε την Κυριακή αυτό να αλλάξει…

32 views

Recent Posts

See All