• Apostle Paul

Αυτή η καταραμένη λούπα...
Αναμφισβήτητα ο ΑΕΚτζής είναι ο οπαδός που έχει υποστεί την μεγαλύτερη ψυχολογική κακοποίηση τα τελευταία 25 χρόνια. Στήριξη και υπομονή είναι δύο λέξεις που από το 1996 και μετά έχουν ποτίσει την καθημερινότητα μας. Είναι μια συνήθεια που ΔΕΝ θα γίνει ποτέ λατρεία διότι από το πολύ "βάλτε πλάτη" αποκτήσαμε ισόβια καμπούρα !! Ας πάμε κατευθείαν στο σήμερα όμως,γιατί τα βιώματα αυτά δεν αναλύονται σε ένα απλό άρθρο αλλά σε βιβλίο.


Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια ακούσαμε ή διαβάσαμε ότι το πλάνο με τον καινούριο προπονητή θέλει υπομονή και στήριξη; Μην μετράτε δεν έχει νόημα,είναι πολύ περισσότερες από όσες θα έκανε ένα σοβαρό club. Προφανώς και ένα καινούριο πλάνο θέλει πάντα υπομονή, αλλά εδώ μιλάμε για ποδοσφαιρικά εγκλήματα που ξεπερνάνε τα όρια της λογικής.

Προσπαθήσαμε να δικαιολογήσουμε όλες τις αλλαγές προπονητών και τεχνικών διευθυντών που έγιναν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 με σκοπό να κατανοήσουμε το διοικητικό πλάνο αλλά βρεθήκαμε σε αδιέξοδο. Με αποκορύφωμα βεβαίως την πρόσληψη του ελ προφεσόρ Καρντόσο που μας δίδαξε το build up και τον σωστό τρόπο προετοιμασίας μιας επαγγελματικής ομάδας.Θλίψη.. Προσωπικά πιστεύω ότι τα πλάνα Καρέρα και Ουζουνίδη μπορούν να δικαιολογηθούν ποδοσφαιρικά,αλλά αυτό του τσαρλατάνου-καθηγητή ήταν αδιανόητο για το μέγεθος της ΑΕΚ!

Και έτσι ερχόμαστε σε αυτή την λούπα που έχει στοιχειώσει τις ζωές μας: Καινούριος τεχνικός διευθυντής-->δημιουργία πλάνου-->επιλογή προπονητή-->μεταγραφές-->αποτυχία-->απόλυση προπονητή-->repeat

Πραγματικά έπιασα τον εαυτό μου να παρακαλάει να μην απολυθεί ο Καρέρα γιατί δεν είχα άλλη υπομονή να περιμένω άλλον ένα χρόνο να δω αποτέλεσμα από τον καινούριο που θα έρθει. Δεν υπάρχει άλλη υπομονή στις τάξεις των οπαδών τις ΑΕΚ,να βάζουν πλάτη και να στηρίζουν παίκτες κομήτες, προπονητές ανερχόμενους και τεχνικούς διευθυντές που στην ουσία δεν έχουν αναλάβει ποτέ στο παρελθόν παρόμοια θέση!

Προβλήματα υπήρχαν ανέκαθεν στην ομάδα, αλλά αγωνιστικά πάντα είχαμε κάτι να περιμένουμε ή να δούμε. Ακόμα και όταν βοσκούσαμε στα χωράφια της Γ' Εθνικής, είχαμε την προσμονή και το όνειρο να δούμε την ομάδα να κατακτάει τίτλους στη super league. Διότι η διοίκηση.. μας το είχε υποσχεθεί και το τότε πλάνο είχε βάση.Το project λειτουργούσε κανονικά και η πορεία ήταν ανοδική.Η ομάδα έβγαζε υγεία και αυτό ήταν το σημαντικότερο όλων!

Η φετινή χρονιά κάηκε γιατί δεν λειτούργησε τίποτα σωστά διοικητικά και οργανωτικά. Προσωπικά θεωρώ πως το υπάρχον ρόστερ δεν είναι τόσο κακό. Οι κλίκες δημιουργούνται όταν είναι λάσκα τα λουριά και οι τεμπέληδες ποδοσφαιριστές βρίσκουν και τα κάνουν! Δε γνωρίζω τι επιτελείο χρειάζεται για να διορθωθεί αυτή η αντιεπαγγελματική κατάσταση που υφίσταται στα Σπάτα. Βλέπω όμως ότι όποιος φεύγει από την ΑΕΚ κάνει καριέρα και τιμάει το συμβόλαιο του. Προφανώς και δεν εννοώ μόνο την περίπτωση του Γιακουμάκη.

Τα σοβαρά ποδοσφαιρικά club, εξωαγωνιστικά απαρτίζονται από ανθρώπους ικανούς να μεταφέρουν στους νεότερους, αφενός την ιστορία της ομάδας και αφετέρου το όραμα της εκάστοτε διοίκησης. Αμφιβάλλω αν εξήγησε κανείς στον Ινσούα ποιος είναι ο Κασάπης! Ο Λιβάια γνωρίζει ποιος είναι ο Ντέμης ; Μπορώ να δώσω δεκάδες παρόμοια παραδείγματα αλλά πιστεύω καταλάβατε τι εννοώ.. Δεν φταίνε οι παίκτες, αλλά αυτοί που δεν τους εξήγησαν που ήρθαν και τους έδωσαν το περιθώριο να μην ματώνουν τη φανέλα..

Τα λάθη λοιπόν συνεχίζονται να μπαλώνονται με καινούρια λάθη. Εμείς κλεισμένοι στα σπίτια λόγω Κορωνοιού καθόμαστε και χαζεύουμε οπαδούς να τσακώνονται μεταξύ τους κάτω από τα ποστ γενεθλίων που ανεβάζει καθημερινά η επίσημη ΑΕΚ.. Μπάι δε γουέι μεγάλο τρολλ ο διαχειριστής της σελίδας !!

Υ.Γ : Η Αγιά Σοφιά δεν πρέπει να συγχέεται με το αγωνιστικό κομμάτι. Όσο μας πονάει η φετινή εικόνα της ομάδας τώρα,τόσο θα μας πονάει και όταν μπούμε στο Ναό. Δεν θέλουμε να διορθωθούν τα προβλήματα για να μπούμε στο νέο γήπεδο. Το απαιτούμε γιατί το επιτάσσει η ιστορία μας!

57 views

Recent Posts

See All